Volg ons

Egbert Egberts

Uw fietsenspecialist

Adresgegevens

Egbert Egberts
Hoofdstraat 63a
9531 AC Borger
Tel: 
0599-234224
Vanaf heden is Egbert Egberts Fietsen voor Noord-Nederland service partner van het carbon reparatie bedrijf “New Carbon” carbon reparatie.

Carbonreparatie

Een groot deel van de ATB's, crossfietsen en racefietsen in onze winkel zijn gemaakt van carbon. Niet voor niets, want dit materiaal biedt een hoop voordelen ten opzichte van staal en aluminium. Niet alleen is het lichter en stijver dan traditionele framematerialen, maar doordat het materiaal erg precies kan worden verwerkt kunnen framebouwers hun product bijzonder specifieke kenmerken meegeven. Denk bijvoorbeeld aan een frame dat merkbaar comfortabeler is bij een lange rit over slecht wegdek, maar dat in de eindsprint alle kracht omzet in pure snelheid. Ook voorvorken, wielen, stuurpennen, sturen, zadelpennen en zelfs crankstellen worden inmiddels veelvuldig van carbon gemaakt. De echte gewichtsfreak rijdt zelfs op een volledig carbon zadel...

Het was jarenlang zo dat schade aan carbonframes of -onderdelen werd gezien als iets onoplosbaars: een breuk of scheur, hoe klein ook, leidde onherroepelijk tot een enkele gang naar de container. Doodzonde, want over het algemeen gaat het om uitstekende materialen die het nodige hebben gekost. En op de breuk of scheur na is er vaak niets mis mee.

Sinds enige jaren is de reparatie van carbon sterk in opkomst. De kennis van het materiaal is steeds groter geworden, carbon frames maken bovendien steeds meer de dienst uit. Met de groeiende vraag naar reparatie van frames en onderdelen is de expertise flink toegenomen. Waar men het reparatiewerk eerst nog argwanend bekeek is het inmiddels duidelijk dat reparatie perfect mogelijk is. Zeker qua constructie (het frame krijgt z'n originele stijdheid terug en eigenschappen blijven behouden), maar ook qua uiterlijk. Vaak is de uiteindelijke reparatie, na lakwerk, nagenoeg onzichtbaar!

Egbert Egberts is dan ook blij dat we deze service aan kunnen bieden. Als je langskomt met het frame of onderdeel beoordelen onze experts de schade. Vaak is het te repareren, soms niet. Dat hoor je natuurlijk van ons, samen met een prijsopgave. Benieuwd naar de mogelijkheden, of op zoek naar meer informatie? Vraag het ons, we vertellen je er graag over!

Oh, bijna vergeten te vertellen: we garanderen dat de breuk niet terug zal keren. Da's helemaal een vertrouwd gevoel toch?